Proja(ra)

Projara. Doručak, testo uz ručak, večera… Može i užina. U kalupima ili sečena na kocke. Mislim da nema potrebe da pričam dalje. Često ljudi mešaju proju i projaru, ali danas ionako niko više ne pravi „jednostavnu“ proju.

Proja(ra) – sastojci

  • 250g kukuruznog brašna
  • 80g pšeničnog brasna
  • 3 jajeta
  • 2dl jogurta
  • 2dl kisele vode
  • 250gr na krupno izmrvljenog belog sira (ja stavljam fetu)
  • 1dl ulja
  • 1 kesica praska za pecivo
  • kašičica sode bikarbone

Težina

Jednostavno

Postupak

20180101_155752112_ios.jpg

Pre početka spremanja, zagrejati rernu na 200°C.

Izmešati varjačom ili žicom sve sastojke u dubokoj posudi.

Ostaviti oko 5 minuta da odstoji – prašak za pecivo počinje da deluje.

Vatrostalnu činiju ili tepsiju namazati mašću ili puterom pa posuti brašnom.

Staviti posudu u rernu, peći 10 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.

Kad površina dobije zlatno-žutu boju, bocnite čačkalicom testo. Ako čačkalica izađe suva, je gotova.

Ostaviti da se prohladi iseći na kocke i … pojesti, npr. uz sarme 🙂

Gotova proja


Објављено

у

од

Comments

4 реаговања на “Proja(ra)”

  1. […] ali minimum 3 sata na laganoj vatri. Što se duže krčka, to je bolja. Ja je skoro uvek jedem uz projaru i salatu od paradajz […]

    1. g3n1j4l4c Avatar

      E… Ova je kao koh kada je vruća ????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *