Projara

Projara. Doručak, testo uz ručak, večera… Može i užina. U kalupima ili sečena na kocke. Mislim da nema potrebe da pričam dalje.

Sastojci

  • 250g kukuruznog brašna
  • 80g pšeničnog brasna
  • 3 jajeta
  • 2dl jogurta
  • 2dl kisele vode
  • 250gr na krupno izmrvljenog belog sira (ja stavljam fetu)
  • 1dl ulja
  • 1 kesica praska za pecivo
  • kašičica sode bikarbone

Težina

Jednostavno

Postupak

20180101_155752112_ios.jpg

Pre početka spremanja, zagrejati rernu na 200°C.

Izmešati varjačom ili žicom sve sastojke u dubokoj posudi.

Ostaviti oko 5 minuta da odstoji – prašak za pecivo počinje da deluje.

20180101_165437844_iOS

Vatrostalnu činiju ili tepsiju namazati mašću ili puterom pa posuti brašnom.

Staviti posudu u rernu, peći 10 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.

Kad površina dobije zlatno-žutu boju, bocnite čačkalicom testo. Ako čačkalica izađe suva, projara je gotova.

Ostaviti da se prohladi iseći na kocke i … pojesti, npr. uz sarme 🙂

Probajte i ove recepte
Tart od limuna (Lemon tart)

Tart od limuna je upravo ono što se može jesti leti jer osvežava. Ukusni krem od limuna sa hrskavom korom od prhkog testa je odlična kombinacija.

Carski (Španski) mafini

Posle fijaska sa Markiza tortom (o čemu nećete ništa saznati) malo sam izgubio na samopouzdanju 🙂 Zato sam se odlučio za klasiku koju je nemoguće zabrljati. Ima više naziva, načešći Read more

Štrudla sa makom

Stari dobri slatkiš. Mislim da je prilično potcenjen u poplavi novih slatkiša, ali ko god je proba, seti se bake, detinjstva i lepih vremena. (:trepće da ne krenu suze). Reših Read more

4 thoughts on “Projara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.