Grilovano povrće by Biljana

Nešto novo na blogu, za šta se nadam da će postati pravilo. Danas imam gosta blogera, moju dragu prijateljicu Biljanu Stanić. Ona je prva koja ovde gostuje, i da ne bi bila jedina, pozivam vas da mi pošaljete vaše recepte (znate kako izgleda sajt, tako da mi trebaju sastojci, detaljan opis koraka i par slika). Dakle – without further ado… Biljana Stanić, everyone!

Sastojci (po osobi)

  • 1 ikvica,
  • 1 patlidžan,
  • 1glavica luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 krompir,
  • 3 paprike 
  • Od začina so, biber, bosiljak, origano, malo aleve paprike.. po izboru i ukusu 

Težina

Jednostavno

Vreme pripreme

40 minuta

Postupak

Iseći na krupne kolutove, nauljiti, složiti u pleh od rerne na kome je pek papir. Pun pleh je za 2 osobe. Od začina so, biber, bosiljak, origano, malo aleve paprike.. po izboru.

Peći u rerni na 200’C oko 20, 30 minuta
Servirati toplo sa dodatkom belog luka i starim kravljim sirom. Vino ili pivo po želji

PS. Za ješne bi ovo bila večera, za mene je dobar ručak. Ne kvariti šniclama. 

????
Probajte i ove recepte
Jakisoba (焼きそば)

Kada se kaže japanska kuhinja, odmah se pomisli na suši. Međutim, Japanci imaju jako dobra jela sa testeninama i egzotičnim sosevima.

Falafel

Ovo je prvi recept koji sam objavio, i on je započeo avanturu zvanu Hrana u oblacima. Objavih na Instagramu slike postupka pravljenja falafela, i par ljudi mi je odmah tražilo Read more

Vekna od slanine i sira

Slanina, sir i špecle...doslovno 3 sastojka. Pola sata spremanja. Ako nemate dovoljno vremena da spremate, a i holesterol vam je nizak, savršeno jelo.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.