Biskvit sa kikirikijem by Biljana

Novi recept „by Biljana“. Jednostavan i ukusan kolačić za uz čaj 🙂

Sastojci

  • 125 gr oštrog brašna, tip 400
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje                                                 
  • 100gr smeđeg šećera.                       
  •  75 gr omekšalog umućenog putera.
  • 1 kesica vanilin šećera.               
  • 150 gr drobljenog kikirikija (neslan, blanširan).
  • 50 gr kikirikija za ukrašavanje (ako baš imate vremena) 

Težina

Jednostavno

Postupak

Umutiti sastojke redom, kako je navedeno. Kikiri izmrviti na krupnije komadiće. Jedan od načina je da ga stavite u kesu i izlupate čekićem preko krpe.

Na pek papir ređati kuglice veličine krupnije trešnje. Ostavite veći razmak, testo se udvostruči. 

Peći na 180`C, manje od 10 min. Posle 5, 6 minuta pratiti pažljivo, za sekund se prepeče, ali je i tada ukusan. 
Odmah skidati keks na tanjir da se hladi. 

Složiti u metalnu kutiju (osim što lepo izgleda, praktična je za držanje uz krevet u dugim zimskim noćima)

Odličan je sa orahom, lešnikom, pistaćima, bademom… uz malo brusnice, suvog grožđa, rendane korice limuna, rendane čokolade ili cimeta, kakaoa, rogača…

Pustite mašti na volju i ugodite sebi. O, da..i komadić čokolade u sredini.. 

PS: Nisam još isprobala, ali znate o čemu pričam. 
Pozdrav,
Biljana

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *