Domaći Baileys liker

Iako mislim da likeri najbrže vode u alkoholizam, ipak neke je nemoguće zaobići. Baileys Irish cream liker je jedan od najomiljenijih među damama, a i muški ga vole jer je zasnovan na viskiju. Ovaj kremasti liker od viskija sa ukusom čokolade i kafe je vrlo lako zavoleti. Vrlo dobra zamena se može napraviti i kod kuće, vrlo jednostavno.

Sastojci

  • 200 ml viskija (može i brandy, čak i rum, ali meni ne odgovara ukus ruma ovde)
  • 3 kesice instant kapućina (oko 40g ako koristite kapućino iz većeg pakovanja)
  • 250 ml mleka ili vode (ako ne volite mleko)
  • 100 g prah šećera
  • 4 kesice vanilin šećera
  • tri pune kašike Nesquicka (ili sličnog praha za čokoladno mleko)
  • 400 ml slatke pavlake

Težina

Jednostavno

Postupak

Sipajte u posudu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrejte da provri. Kada provri dodajte instant kapućino i dobro promešajte da se rastvori i da nestanu gromuljice. Dodati Neskvik i još jednom promešati.

Ostaviti da se u potpunosti ohladi na sobnu temperaturu.

Kada se ohladi, dodati slatku pavlaku (mlečnu ili biljnu, po izboru) i viski.

Sipati u flašu (ja volim u flašice od 200ml, lepše izgleda, a i potroši se uz jednu kafu u paru :)). Čuvati u frižideru maksimalno mesec dana (neće izdržati toliko 🙂

Probajte i ove recepte
Koktel „Mazga iz Kentakija“ (Kentucky mule)

Mazga iz Kentakija. Koktel koji u imenu ima reč Kentaki, može se praviti samo od jedne vrste alkohola - Kentaki burbon.

Kremasti limončelo

Ko god je bio u Italiji (posebno na rimskom aerodromu) video je po prodavnicama Limoncello - liker od limunove kore. Prilično je skup, ali ga zapravo nije teško napraviti. Inače, Read more

Tiramisu

Tiramisu je ono na šta, pored sladoleda, prvo pomislite kada neko spomene italijanske slatkiše. Kremast i mekan, izgleda raskošno, a ipak je vrlo jednostavan za pravljenje.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.