Nisam veliki ljubitelj viskija. Ali zato burbon obožavam. Koktel koji u imenu ima reč Kentaki, može se praviti samo od jedne vrste alkohola – Kentaki burbon. Inače, ovo je varijanta koktela „Mazga iz Moskve“, koja se pravi, pogodili ste, sa votkom. Tradicionalno, mule kokteli se serviraju u bakarnim šoljama (copper mule mug), ali može i bez njih.
Sastojci

- 2 koktel merice (60ml) burbona
- 1/2 koktel merice (15ml) svežeg soka limete
- 120 ml gaziranog soka od đumbira (ginger ale ili ginger beer)
- Nana za ukrašavanje
- Bakarna šolja (copper mule mug) – naravno da je nemate, nemam je ni ja
Težina
Jednostavno
Postupak

U čašu (ili bakarnu šolju, ukoliko je imate) stavite led (dve-tri kocke), sipajte sveže ceđeni sok od limete, viski, dopunite do vrha sokom od đumbira. Lagano promešajte i ukrasite izdankom nane.
Ako umesto burbona koristite votku, onda dobijate Moscow mule (Mazga iz Moskve), koji je zapravo stariji i poznatiji koktel.
Rekoh da je jednostavno.
Оставите одговор