Testa i hlebovi

  • Carska pita – mafini (12 komada)

    Carska pita – mafini (12 komada)

    Posle fijaska sa Markiza tortom (o čemu nećete ništa saznati) malo sam izgubio na samopouzdanju 🙂 Zato sam se odlučio za klasiku koju je nemoguće zabrljati. Ima više naziva, načešći su španska ili carska pita. Ja ću je praviti u kalupima za mafine, pa sam shodno tome i promenio ime. IOnako i sama carska pita […]

    Pročitajte ceo recept

  • Štrudla sa makom

    Štrudla sa makom

    Stari dobri slatkiš. Mislim da je prilično potcenjen u poplavi novih slatkiša, ali ko god je proba, seti se bake, detinjstva i lepih vremena. (:trepće da ne krenu suze). Reših da se oprobam i u ovoj vrsti slatkiša. Nisam do sada pravio štrudlu sa makom (ili jabukama) pa me malo hvatala trema kako će da […]

    Pročitajte ceo recept

  • Gibanica – mafin

    Gibanica – mafin

    Šta spremiti za doručak, a da bude brzo i ukusno. Da ne morate da ustanete u 6, a da ipak zamiriše lepo nedeljom ujutru? Ovo je varijacija dobre stare gibanice, sa novim pristupom. Sastojci (za 12 mafina): Pakovanje kora za pite (500g) 400g sitnog sira (može i beli ili feta, šta god preferirate) 100ml jogurta […]

    Pročitajte ceo recept

  • Proja(ra)

    Proja(ra)

    Projara. Doručak, testo uz ručak, večera… Može i užina. U kalupima ili sečena na kocke. Mislim da nema potrebe da pričam dalje. Često ljudi mešaju proju i projaru, ali danas ionako niko više ne pravi „jednostavnu“ proju. Proja(ra) – sastojci Težina Jednostavno Postupak Pre početka spremanja, zagrejati rernu na 200°C. Izmešati varjačom ili žicom sve […]

    Pročitajte ceo recept