Projara. Doručak, testo uz ručak, večera… Može i užina. U kalupima ili sečena na kocke. Mislim da nema potrebe da pričam dalje. Često ljudi mešaju proju i projaru, ali danas ionako niko više ne pravi „jednostavnu“ proju.
Proja(ra) – sastojci
- 250g kukuruznog brašna
- 80g pšeničnog brasna
- 3 jajeta
- 2dl jogurta
- 2dl kisele vode
- 250gr na krupno izmrvljenog belog sira (ja stavljam fetu)
- 1dl ulja
- 1 kesica praska za pecivo
- kašičica sode bikarbone
Težina
Jednostavno
Postupak
Pre početka spremanja, zagrejati rernu na 200°C.
Izmešati varjačom ili žicom sve sastojke u dubokoj posudi.
Ostaviti oko 5 minuta da odstoji – prašak za pecivo počinje da deluje.
Vatrostalnu činiju ili tepsiju namazati mašću ili puterom pa posuti brašnom.
Staviti posudu u rernu, peći 10 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.
Kad površina dobije zlatno-žutu boju, bocnite čačkalicom testo. Ako čačkalica izađe suva, je gotova.
Ostaviti da se prohladi iseći na kocke i … pojesti, npr. uz sarme 🙂
Оставите одговор