Top 5 domaćih food blogova

Ovaj blog održavam već nekoliko godina, sve recepte isprobam barem dva puta pre nego što stavim ovde. Inspiraciju za nove recepte nalazim na raznim mestima – u razgovoru sa kolegama i prijateljima, na TV-u, ali i njuškanjem po domaćim (i stranim) sajtovima.

Kad već „kradem ideje“ sa drugih sajtova, red bi bio da uradim jedan „shout out“ poznatijim kolegama blogerima.

Bez daljeg razvlačenja, predstavljam vam mojih top 5 domaćih food blogova. Naređani su totalno slučajno (onako kako sam ih otkrivao), svih 5 imaju titulu „najboljeg“.

Top 5 domaćih food blogova

Moje grne (recepti za dušu)

Gagu sam pratio na Twitteru, i priznajem da mi je njen blog bio inspiracija kada sam pokretao Hranu u oblacima. Blog se sastoji od proverenih recepata, koji su odlična kombinacija starih domaćih i egzotičnih recepata. Na netu od 2007.

Kuvajmo b(l)ogovski

Još jedan blog sa ogromnom količinom recepata, slična kombinacija jednostavnih domaćih ali i egzotičnih recepata. Volim da pročitam pričice pre recepta, jer su pravi blogovski dragulji. Takođe na raspolaganju od 2007.

Minjina kuhinjica

Takođe pokrenut 2007. (šta li je specifično za tu godinu?) Minjina kuhinjica takođe poseduje zavidan broj recepata. Interesantno za ovaj sajt je da ima recepte na stranim jezicima (engleski, nemački, francuski, italijanski i rumunski),

Milin kuvar

Milin kuvar je nešto mlađi od prethodna tri. Ima veliki broj recepata, fino grupisan u jasne kategorije. Ono to je interesantno su testovi i recenzije kuhinjskih aparata.

Vitki gurman

Ovo je sajt koji nije samo skup recepata. U pitanju je blog koji je posvećen zdravom životu i sadrži analize, savete i preporuke. Poseduje poseban deo „Lifestyle“ sa savetima koji nisu vezani za kuvanje.

Dobro za posetiti

Ako ste ikada tražili recepte na internetu, morali ste da iskoristite recept sa sajta Coolinarika. Apsolutno nezaobilazan i najbolji sajt sa receptima na Balkanu, jednostavno morate posetiti.

Često pravim egzotična jela, poneko stigne i ovde. Kada hoću da pravim nešto neuobičajeno, posetim RecipeTin eats. Nagi, autorka, putuje i sa sobom donosi hranu sa raznih strana. Kada mogu da sakupim sve sastojke, vrlo rado pravim recepte sa ovog sajta.


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *