meso
Domaće švedske ćufte (swedish meatballs)
Nisam ljubitelj švedskog minimalizma kada je nameštaj u pitanju, i nisam išao u IKEA-u barem 20 godina. Ali taj poslednji put sam bio oduševljen ćuftama.
Savršen biftek iz tiganja
Biftek je najukusniji deo junetine (ili teletine) i ujedno najskuplji. Kako ga spremiti kod kuće, a da bude savršen?
Drapano prase (minimum 5 sati krčkanja)
Da li je drapano prase, ili je drpano ili cepkano, apsolutno nije bitno, ono što je bitno je da je jako, jako ukusno. U hipsterskim pubovima se nudi kao pulled pork. U osnovi, u pitanju je svinjska plećka (može i but) dugo krčkana u marinadi. Marinada ima raznih: pikantnih, egzotičnih, običnih… Ja volim ovu slađu […]
Čili kon karne
Ono što Ameri nazivaju čilijem, u ostatku sveta se zove Chilli con carne. Ako bih morao da pojednostavim opis, onda bih rekao da je u pitanju bolonjeze sos sa meksičkim pristupom,. Sastojci 500g mlevenog mesa Konzerva (400g) crvenog pasulja 300-400g paradajza (može i konzerva pelata) Veća glavica crnog luka Pola glavice belog luka (5-6 čenova) […]