Biskvit sa kikirikijem by Biljana

Novi recept „by Biljana“. Jednostavan i ukusan kolačić za uz čaj 🙂

Sastojci

img 20191201 151913 resized 20191202 111717799 Biskvit sa kikirikijem by Biljana
  • 125 gr oštrog brašna, tip 400
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje                                                 
  • 100gr smeđeg šećera.                       
  •  75 gr omekšalog umućenog putera.
  • 1 kesica vanilin šećera.               
  • 150 gr drobljenog kikirikija (neslan, blanširan).
  • 50 gr kikirikija za ukrašavanje (ako baš imate vremena) 

Težina

Jednostavno

Postupak

img 20191201 152749 resized 20191202 111718878 Biskvit sa kikirikijem by Biljana

Umutiti sastojke redom, kako je navedeno. Kikiri izmrviti na krupnije komadiće. Jedan od načina je da ga stavite u kesu i izlupate čekićem preko krpe.

img 20191201 154719 resized 20191202 111720010 Biskvit sa kikirikijem by Biljana

Na pek papir ređati kuglice veličine krupnije trešnje. Ostavite veći razmak, testo se udvostruči. 

Peći na 180`C, manje od 10 min. Posle 5, 6 minuta pratiti pažljivo, za sekund se prepeče, ali je i tada ukusan. 
Odmah skidati keks na tanjir da se hladi. 

img 20191201 162216 resized 20191202 111720412 Biskvit sa kikirikijem by Biljana

Složiti u metalnu kutiju (osim što lepo izgleda, praktična je za držanje uz krevet u dugim zimskim noćima)

Odličan je sa orahom, lešnikom, pistaćima, bademom… uz malo brusnice, suvog grožđa, rendane korice limuna, rendane čokolade ili cimeta, kakaoa, rogača…

Pustite mašti na volju i ugodite sebi. O, da..i komadić čokolade u sredini.. 

PS: Nisam još isprobala, ali znate o čemu pričam. 
Pozdrav,
Biljana


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *