Korpice (cupcakes) sa vanilom

Moram priznati da je najteži deo recepta bio izmisliti naziv. Ovo je recept za cupcake, iliti kapkejk, ali toliko ružno izgleda kada se napiše da sam morao da prevedem kao korpice. Cupcakes su masni vazdušasti biskviti sa glazurom od putera (buttercream). Da parafraziram US marince – ima puno recepata, ali je ovaj moj…

Sastojci za cupcake

Testo

  • 125g margarina na sobnoj temperaturi
  • 130g kristal šećera
  • 3 velika jaja
  • kafena kašičica ekstrakta vanile
  • rendana kora limuna od jednog limuna
  • 200g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 60ml mleka

Glazura

  • 250g prah šećera (prosejan)
  • 125g margarina na sobnoj temperaturi
  • 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
  • 2 supene kašike mleka
  • Boja za hranu po želji
  • Šarene mrvice po želji

Težina

Srednje teško

Postupak

Testo

IMG 4202 Korpice (cupcakes) sa vanilom

Zagrejati rernu na 180°C i postaviti pleh za projice papirnim korpicama (12 komada).

Mikserom dobro ulupati margarin i šećer dok ne postanu vazdušasti. Dodavati jedno po jedno jaje, posle svakog dobro ulupati masu. Dodati ekstrakt vanile i koru limuna.

U drugoj posudi pomešati brašno, so i prašak za pecivo.

IMG 4203 Korpice (cupcakes) sa vanilom

Uz miksovanje na maloj brzini u smesu dodavati naizmenično pola smese brašna, mleko i ponovo pola smese brašna.

Puniti korpice do oko 3/4 i peći oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, ako na njoj ne ostaje testo, onda je pečeno.

Ostaviti sa strane da se dobro ohlade.

Glazura

IMG 4205 Korpice (cupcakes) sa vanilom

Mikserom penasto umutiti margarin. Dodati ekstrakt. Uz miksovanje na maloj brzini postepeno dodavati prah šećer dok krem ne bude gladak i vazdušast. Dodati mleko i mutiti velikom brzinom još 3-4 minuta. Ukoliko je glazura suviše gusta dodati još mleka. Po želji dodati boju za hranu, ili je možete ostaviti u osnovnoj boji.

IMG 4209 Korpice (cupcakes) sa vanilom

Ohlađene kolače ukrasiti glazurom. Kolači moraju biti na sobnoj temperaturi da se puter u glazuri ne bi istopio. Ako glazuru nanosite nožem, poželjno je oštrim nožem odseći zaobljeni vrh kolača, a ako koristite kuvarski špric/kesu bolje je ostaviti kolač kakav jeste (zaobljen). Možete i izdubiti testo, ako želite da ima više glazure. Po želji posuti prah šećerom i/ili šarenim mrvicama.


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *