Nudle sa orasima (samo 4 sastojka)

Prošlog leta smo ćera i ja u Beču na filmskom festivalu ispred gradske skupštine probali nudle sa orasima (tzv. Nussnudeln) i bio je instant hit 🙂

Film Festival auf dem Wiener Rathausplatz

Kako sam navikao da šufnudle iz Lidla spremam kao slani prilog ručku, slatka varijanta je bila novost za mene. Sprema se brzo i jednostavno, i ne zahteva ništa što već nemate u kući.

Sastojci za nudle sa orasima

Sastojci za nudle sa orasima
  • 500 g šufnudli (Schupfnudeln)
  • 125 g maslaca
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g prezli
  • 25 g šećera u prahu za posipanje (opciono)

Težina

Jednostavno

Postupak

Prvo pripremite šufnudle. Mogu se spremiti kao klasična testenina (njoki, recimo) kuvanjem oko 5 minuta u kipućoj vodi. Ja ipak volim da ih propržim na malo masnoće (ako koristite maslac, količina za spremanje nudli nije uračunata u sastojke) dok ne dobiju zlatnu boju. Nekako mi lepše tako nego iz vode. Svakako, nudle spremite kako god volite i kako vam odgovara.

U velikoj posudi na laganoj vatri istopite maslac. Pomešajte orahe i prezle (lakše će se propržiti ako su unapred pomešani) i sipajte u vrući maslac. Propržiti kratko da upiju maslac i lepo zamirišu. Pred kraj u orahe dodati spremljene nudle lepo sjediniti i još malo propržiti.

Servirati na tanjiru mlako, posuti prah šećerom. Obično se servira uz sos od jabuke i onda je puno ime Šufnudle sa orasima i sosom od jabuka iliti na nemačkom Nussnudeln mit Apfelmus.

Nusnudeln mit Apfelmus

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *