Prošlog leta smo ćera i ja u Beču na filmskom festivalu ispred gradske skupštine probali nudle sa orasima (tzv. Nussnudeln) i bio je instant hit 🙂
Kako sam navikao da šufnudle iz Lidla spremam kao slani prilog ručku, slatka varijanta je bila novost za mene. Sprema se brzo i jednostavno, i ne zahteva ništa što već nemate u kući.
Sastojci za nudle sa orasima
- 500 g šufnudli (Schupfnudeln)
- 125 g maslaca
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g prezli
- 25 g šećera u prahu za posipanje (opciono)
Težina
Jednostavno
Postupak
Prvo pripremite šufnudle. Mogu se spremiti kao klasična testenina (njoki, recimo) kuvanjem oko 5 minuta u kipućoj vodi. Ja ipak volim da ih propržim na malo masnoće (ako koristite maslac, količina za spremanje nudli nije uračunata u sastojke) dok ne dobiju zlatnu boju. Nekako mi lepše tako nego iz vode. Svakako, nudle spremite kako god volite i kako vam odgovara.
U velikoj posudi na laganoj vatri istopite maslac. Pomešajte orahe i prezle (lakše će se propržiti ako su unapred pomešani) i sipajte u vrući maslac. Propržiti kratko da upiju maslac i lepo zamirišu. Pred kraj u orahe dodati spremljene nudle lepo sjediniti i još malo propržiti.
Servirati na tanjiru mlako, posuti prah šećerom. Obično se servira uz sos od jabuke i onda je puno ime Šufnudle sa orasima i sosom od jabuka iliti na nemačkom Nussnudeln mit Apfelmus.
Оставите одговор