Nisam veliki ljubitelj viskija. Ali zato burbon obožavam, najviše od svih pića. Koktel koji u imenu ima reč Kentaki, može se praviti samo od jedne vrste alkohola – Kentaki burbon. Inače, „Mazga iz Kentakija“ je varijanta koktela „Mazga iz Moskve“, koja se pravi, pogodili ste, sa votkom. Tradicionalno, „mazga“ kokteli se serviraju u bakarnim šoljama (copper mule mug), ali može i bez njih.
Sastojci
- 2 koktel merice (60ml) burbona
- 1/2 koktel merice (15ml) svežeg soka limete
- 120 ml gaziranog soka od đumbira (ginger ale ili ginger beer)
- Nana za ukrašavanje
- Bakarna šolja (copper mule mug) – naravno da je nemate, nemam je ni ja (edit: kupio sam je, slika je dole)
![Koktel "Mazga iz Kentakija" (Kentucky mule) 1 Sastojci - mazga iz Kentakija](https://hranauoblacima.rs/wp-content/uploads/2020/07/IMG_20200705_123619-scaled.jpg)
Težina
Jednostavno
Mazga iz kentakija – postupak
![Koktel "Mazga iz Kentakija" (Kentucky mule) 2 kentucky mule twitter Koktel "Mazga iz Kentakija" (Kentucky mule)](https://hranauoblacima.rs/wp-content/uploads/2023/10/kentucky-mule-twitter.jpg)
U čašu (ili bakarnu šolju, ukoliko je imate) stavite led (dve-tri kocke), sipajte sveže ceđeni sok od limete, viski, dopunite do vrha sokom od đumbira. Lagano promešajte i ukrasite izdankom nane.
Ako umesto burbona koristite votku, onda dobijate Moscow mule (Mazga iz Moskve), koji je zapravo stariji i poznatiji koktel.
Rekoh da je jednostavno.
Оставите одговор