Domaći Bejlis liker

Iako mislim da likeri najbrže vode u alkoholizam, ipak neke je nemoguće zaobići. Baileys Irish cream liker je jedan od najomiljenijih među damama, a i muški ga vole jer je zasnovan na viskiju. Ovaj kremasti liker od viskija sa ukusom čokolade i kafe je vrlo lako zavoleti. Vrlo dobra zamena se može napraviti i kod kuće, vrlo jednostavno – domaći Bejlis.

Sastojci za domaći Bejlis

IMG 20200112 105059 1 Domaći Bejlis liker
  • 200 ml viskija (može i brandy, čak i rum, ali meni ne odgovara ukus ruma ovde)
  • 3 kesice instant kapućina (oko 40g ako koristite kapućino iz većeg pakovanja)
  • 250 ml mleka ili vode (ako ne volite mleko)
  • 100 g prah šećera
  • 4 kesice vanilin šećera
  • tri pune kašike Nesquicka (ili sličnog praha za čokoladno mleko)
  • 400 ml slatke pavlake

Težina

Jednostavno

Postupak – domaći Bejlis

Domaći bejlis

Sipajte u posudu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrejte da provri. Kada provri dodajte instant kapućino i dobro promešajte da se rastvori i da nestanu gromuljice. Dodati Neskvik i još jednom promešati.

Ostaviti da se u potpunosti ohladi na sobnu temperaturu.

Kada se ohladi, dodati slatku pavlaku (mlečnu ili biljnu, po izboru) i viski.

Sipati u flašu (ja volim u flašice od 200ml, lepše izgleda, a i potroši se uz jednu kafu i čokoladni lava kolač u paru). Čuvati u frižideru maksimalno mesec dana (neće izdržati toliko 🙂


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *